Harde schijf gecrasht, wat nu?

harde schijf gecrasht wat nuEen gecrashte harde schijf komt nooit gelegen. Hoe kunt u nu nog bij uw belangrijke data komen? Het hangt af van de problemen en de situatie welke mogelijkheden u heeft om uw gegevens weer te kunnen herstellen.

Fysieke en logische schade.

Er zijn twee verschillende soorten schade die uw harddisc kan oplopen, namelijk fysieke schade en logische schade. Bij fysieke schade is de schade zichtbaar en bij logische schade is het veelal een softwarematige fout.

Kenmerkend voor fysieke schade zijn bekomende geluiden die de harde schijf produceert, zoals ratelen en tikken. Of zelfs het compleet uitblijven van geluid, de oorzaak hiervan is dat de schijf in de harddisk niet meer draait.

Logische schade is relatief de minst erge schade, omdat de harde schijf zelf nog in orde is. Alleen de software veroorzaakt problemen. En software problemen zijn in de meeste gevallen eenvoudiger op te lossen dan fysieke problemen met de hardeware.

Schakel direct een specialist in.

In beide schade gevallen is het belangrijk dat u direct een specialist inschakelt en niet eerst zelf probeert het probleem op te lossen. Zeker als het hier gaat om zeer belangrijke informatie. Laat de computer aanstaan en neem direct contact op met een recovery specialist. Schrijf eventuele foutmeldingen op en geef dit door aan de specialist.

harddisk geredHarde schijven vernietigen.

Wij adviseren om na herstel van uw data direct een backup te maken van uw data. Daarnaast adviseren wij om een nieuwe harddisk aan te schaffen en de oude hardeschijf gecertificeerd te laten vernietigen.

 

Vrijblijvende Offerte »

0 Reacties

Plaats uw reactie

You must be Ingelogd om een reactie te plaatsen.