Harde schijf gecrasht, wat nu?

31 mei 2016 Shares

Home Data recovery Harde schijf gecrasht, wat nu?

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 31 mei 2016 Shares

Harde schijf gecrasht, wat nu?

Wat doen bij dataverlies?

Een gecrashte harde schijf komt nooit gelegen. Hoe kunt u nu nog bij uw belangrijke data komen? Het hangt af van de problemen en de situatie welke mogelijkheden u heeft om uw gegevens weer te kunnen herstellen.

Harde schijven gecertificeerd vernietigen

Bekijk Oplossing

Fysieke en logische schade

Er zijn twee verschillende soorten schade die uw harddisc kan oplopen, namelijk fysieke schade en logische schade. Bij fysieke schade is de schade zichtbaar en bij logische schade is het veelal een softwarematige fout.

Fysieke schade

Kenmerkend voor fysieke schade zijn bekomende geluiden die de harde schijf produceert, zoals ratelen en tikken. Of zelfs het compleet uitblijven van geluid, de oorzaak hiervan is dat de schijf in de harddisk niet meer draait.

Logische schade

Logische schade is relatief de minst erge schade, omdat de harde schijf zelf nog in orde is. Alleen de software veroorzaakt problemen. En software problemen zijn in de meeste gevallen eenvoudiger op te lossen dan fysieke problemen met de hardware.

Schakel direct een specialist in

In beide schade gevallen is het belangrijk dat u direct een specialist inschakelt en niet eerst zelf probeert het probleem op te lossen. Zeker als het hier gaat om zeer belangrijke informatie. Laat de computer aanstaan en neem direct contact op met een recovery specialist. Schrijf eventuele foutmeldingen op en geef dit door aan de specialist.

Harde schijven gecertificeerd vernietigen

Wij adviseren om na herstel van uw data direct een backup te maken van uw data. Daarnaast adviseren wij om een nieuwe harddisk aan te schaffen en de oude hardeschijf gecertificeerd te laten vernietigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *