Waarom een harde schijf vernietigen?

31 mei 2016 Shares

Home Datadragers Waarom een harde schijf vernietigen?

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 31 mei 2016 Shares

Waarom een harde schijf vernietigen?

Een harddisk staat vol privacy gevoelige data

Harde schijven zijn een bron van vertrouwelijke informatie. Dit gooit u niet zomaar weg. Besef dat als u dit wel klakkeloos zou doen, dat u dan letterlijk uw gegevens op straat gooit.

Harde schijven gecertificeerd vernietigen

Bekijk oplossing

Gevaren voor particulieren

Uw computer staat vol met persoonlijke informatie. Denk bijvoorbeeld aan uw fotocollectie, aan uw mailtjes, uw wachtwoorden. Maar denk ook aan bankgegevens en andere vertrouwelijk informatie. U wilt toch niet dat deze informatie in de verkeerde handen komt?

Gevaren voor bedrijven

Bedrijven produceren dagelijks veel informatie. Bijvoorbeeld notulen, offertes en klantenlijsten. Kortom, veel vertrouwelijke informatie die u graag binnen uw veilige bedrijfsmuren wilt houden.

Als uw organisatie toe is aan modernisering van uw computers, dan betekent dit automatisch dat er nieuwe harde schijven gebruikt gaan worden. En wat gaat u doen met de oude harddisks? Wij adviseren harde schijf vernietigen.

Waarom mijn harde schijf vernietigen als deze al kapot is?

Data wissen van een harddisk is niet eenvoudig. Zelfs als uw harde schijf is gecrasht, water- of brandschade heeft, is gevallen of is bewerkt met een hamer zal de data niet verdwenen zijn.

Recovery specialisten slagen er elke dag weer in om data van zwaar beschadigde harde schijven te herstellen. Optisch kan een harddisk dus kapot lijken, maar de data is vaak volledig te herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *