In 5 stappen uw harde schijf verwijderen

9 oktober 2022 Shares

Home Featured In 5 stappen uw harde schijf verwijderen

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 9 oktober 2022 Shares

In 5 stappen uw harde schijf verwijderen

Datadrager verwijderen uit uw computerkast

Op deze pagina leggen wij u uit hoe u gemakkelijk in 5 stappen uw harddisk uit uw vaste computer kunt halen.

Tip: laat uw harde schijven en hardware gecertificeerd vernietigen

harde-schijf-vernietigen-in-shredder

Offerte aanvragenBekijk tarieven
Voor particulieren en bedrijven
Let op: Voordat u begint is het belangrijk dat u uw computer afsluit en los koppelt van netstroom en eventuele andere kabels.

STAP 1: Computer open maken

harde-schijf-verwijderen-5-stappenDit stappenplan is van toepassing op desktop computers, deze bestaan uit een los beeldscherm en een losse computerkast. In de computerkast zit uw harde schijf. Maak daarom de computerkast open. Dit kan doormiddel van het losschroeven van schroeven aan de achterkant van de computerkast. Of van het opzij schuiven van een plaat aan de zijkant.

Soms moet u wat kracht uitoefenen om de kast los te krijgen van het frame.


STAP 2: Harde schijf losmaken

De computerkast is nu open. Het kan verstandig zijn om een foto te maken van de bekabeling in de computerkast. Dit om eventuele problemen met verkeerde losse kabels te voorkomen.

Helemaal rechtsboven in de hoek zit uw hard schijf. Deze zit opgesloten in een metalen kastje. Het kan zijn dat de harddisk met schroeven op zijn plek wordt gehouden, of met een klepje/klem. Het hangt af van uw situatie hoe u de harde schijf kan losmaken.

Het doel is dat de harde schijf uiteindelijk vrij kan bewegen.


STAP 3: Loskoppelen van de kabels

De harde schijf is nu los van eventuele schroeven en klemmen. Maar de hardeschijf zit nog wel bevestigd aan kabels. Haal alle kabels los van de harddisk.


STAP 4: Harde schijf verwijderen uit de pc

hard-disk-verwijderen-uit-computerDe hdd is nu gereed om uit de computer te verwijderen. Het hangt af van uw situatie via welke zijde u de harde schijf kunt verwijderen. Bij sommige computers is dit aan de voorkant en bij andere computers moet u het via de binnenkant proberen.

Het kan zijn dat er kabels in de weg zitten, probeer deze voorzichtig weg te drukken om zo de hard disk te kunnen verwijderen uit de computer.


STAP 5: De harddisk is verwijderd

De hardeschijf is nu uit de computer verwijderd. Als u de computer nog wilt gebruiken kunt u direct een nieuwe harde schijf plaatsen. Het is wellicht verstandig om de computerkast gelijk stofvrij te maken.

Monteer nu de kast weer op het frame van de computer en schroef deze dicht. De oude harde schijf is nu klaar om vernietigd te worden.


Wat doen met verwijderde harddisk?

Uw oude harde schijf is verwijderd uit uw computer. Waarschijnlijk vervangt u deze harddisk met een nieuwe harde schijf. Maar wat doet u met de oude harde schijf? Ons advies is om deze oude (defecte) harde schijf deskundig te laten vernietigen.

Lees meer over harde schijf vernietigen.

harde-schijf-is-succesvol-verwijderd-uit-computer

Let op: Gooi uw oude harddisk niet zomaar weg maar laat deze deskundig vernietigen.

Uw Harde schijf gecertificeerd laten vernietigen?

Offerte Aanvragen 
Voor particulieren en bedrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *